Nie wiem czy tylko u mnie ale zdjęcia się nie wyświetlają.
podbijam. Serio, na przestrzeni całej budowy to to jest profesja o której najbardziej mi się zmieniło postrzeganie na pozytywne. Wcześniej myślałem ze to jest człowiek co tylko meble i kolorki dobiera i woła za to nieprzyzwoite pieniądzeArchitekta wnętrz zatrudnij.
Serio.
Widzę podobna kolorystyka jak u mnie... Niestety mi nie udało się wykończyć drugiej łazienki przed wyjazdem do Australii... tutaj kilka zdjęć z postępów prac:@Gieeres
Hmm sprawdziłem u mnie na 2 przeglądarkach i jest git
ale spróbuję tak
projekt
![]()
realizacja
![]()
pokazują się?
I podgrzewany! Jak bym nie spróbował wcześniej to bym nie kupiłkibel z pilotem!![]()
Zesz w morde! Gdzie sie zapisac?I podgrzewany! Jak bym nie spróbował wcześniej to bym nie kupiłkibel z pilotem!![]()
![]()
U mnie zmiękczacz wody robi robotę w utrzymaniu czystości szyby i ciemnej ściany.Ją tylko prysznic i to na równo z podłogą. I oddzielony ścianką, a nie szybą, którą ciężko w czystości utrzymać.
No w tej łazience na zdjęciu jest wanna... prysznic to tak na dokładkę. W drugiej łazience nie mam brodzika a woda z deszczownicy leci bezpośrednio na płytki. Z szybą radziłem sobie.Takie wysokie prysznice to w naszym wieku mogą być problematyczne wkrótce.
Ją tylko prysznic i to na równo z podłogą. I oddzielony ścianką, a nie szybą, którą ciężko w czystości utrzymać.
Ja akurat testowałem w Japonii (tam to nawet w publicznych toaletach są "dupomyjki"). Jak za daleko - to zapraszam na testy do Rzeszowa jak już będę w PolsceZesz w morde! Gdzie sie zapisac?I podgrzewany! Jak bym nie spróbował wcześniej to bym nie kupiłkibel z pilotem!![]()
![]()
To racja, musi się dać pod jeden prysznic w domu wózkiem inwalidzkim dać wjechać jeśli to dom na dożywocie.Takie wysokie prysznice to w naszym wieku mogą być problematyczne wkrótce.
Ją tylko prysznic i to na równo z podłogą. I oddzielony ścianką, a nie szybą, którą ciężko w czystości utrzymać.
dużo nie dużo. zalezy pewnie od miasta + renomy, ja jak szukałem to zaczynały się oferty biur od 100pln/m2. No i jest tez rynek utalentowanych młodych, którzy są skłonni negocjować jak masz ciekawy projekt nadający się do portfolioJest tu ktoś kto korzystał z usług architekta wnętrz?
Dostałem z różnych biur oferty i ceny oscylują pomiędzy 160-180zł za m2.
To dużo czy mało w waszym mniemaniu? Pytam bo nie bardzo mam porównanie.
to zalezy co sie w tej cenie kryje. Kolega mial projekt gdzie mial dokladnie rozpisane wszystko ile go to bedzie kosztowac w najdrobniejszych detalach; podany np producent, cena i ilosc z linkiem gdzie kupic; np dla gniazdek. Mozna oszczedzic samemu sporo czasu jesli nie ma sie bardzo specyficznych wymagan.Jest tu ktoś kto korzystał z usług architekta wnętrz?
Dostałem z różnych biur oferty i ceny oscylują pomiędzy 160-180zł za m2.
To dużo czy mało w waszym mniemaniu? Pytam bo nie bardzo mam porównanie.
My tak projektowaliśmy łazienki (i tylko łazienki, resztę żona wymyśliła) w Castoramie - bodaj 200 zł za jedną, a potem jak wydaliśmy określoną kwotę na materiały u nich to nam zwrócili kasę za projekt w 100%.AFAIR w marketach budowlanych takie uslugi sa sporo tansze, bo wliczone w cene zakupow.
Ucieczka ze Świnio?Wczoraj spakowalem konsole i juz w pelni siedze na kartonach, wiec na lapku odpalilem Filary z Eternitu. Cos mnie wzielo na erpega i w kazdej wolnej chwili cisne. Jest tylko jedna rzecz, ktora mi sie w tej grze nie podoba: brak trybu multiplayer.
Cala reszta jest gites. Mam to tez na konsoli, ale wersja ps4 jest bidna i ma zjebane sterowanie. Na PC polecam, na konsoli nie polecam.
Przy cenach < 10k za m2 w centrum to się można zastanawiać czy to aby na pewno jest miasto.Zmiana mieszkania. Nie ma sensu żebym sam koczował na 3 pokojach z czynszem ponad 1000pln + TV + internet. Sprzedałem za 370tysi, za 285tysi kupiłem kawalerkę około 30m2 w centrum miasta, na parterze, w pełni wyposażoną po kapitalnym remoncie. Czynsz tam wynosi 185pln + media (w tym internet i TV) - zamknę się w 250 - 300 pln, czyli ponad 600pln miesięcznie zostaje mi w kieszeni. Dzieci i żony nie planuję. Kota planuję.
Jak na moje potrzeby to jest wypas.
Zależy od powierzchni, bo im większa, tym cena za m2 niższa, no i świno to jednak nie wawa itp. , że musi być mega drogo.Przy cenach < 10k za m2 w centrum to się można zastanawiać czy to aby na pewno jest miasto.Zmiana mieszkania. Nie ma sensu żebym sam koczował na 3 pokojach z czynszem ponad 1000pln + TV + internet. Sprzedałem za 370tysi, za 285tysi kupiłem kawalerkę około 30m2 w centrum miasta, na parterze, w pełni wyposażoną po kapitalnym remoncie. Czynsz tam wynosi 185pln + media (w tym internet i TV) - zamknę się w 250 - 300 pln, czyli ponad 600pln miesięcznie zostaje mi w kieszeni. Dzieci i żony nie planuję. Kota planuję.
Jak na moje potrzeby to jest wypas.![]()
Spokojnie, mam wyjście z sytuacji. Pod granicą z Reichem (żeby szybciej można było spierdolićA jak przyjadę w gości to co? Wracaj do tego 3 pokojowego natychmiast!
pozdr
Dostaniesz memo.I kartki z Londynu dalej będą szły na stary adres!
Pod granicą z Reichem [...] mam zaprzyjaźniony hotel, w którym mam [...] praktycznie nieograniczony dostęp do pokoi hotelowych
Do Pikacza się nie przytulisz? To po co w ogóle jechać do tego Świno.A jak przyjadę w gości to co?