Simplex
Apostoł VR, Moderator Globalny
- PSN
- patrz niżej
- XBL
- patrz niżej
- Steam
- simplexpl
Kilku na krzyż, zwykle korytarzówkach. Może przesadziłem z tym 1080p, bardziej coś w stylu 1800p z dynamiczną rozdzielczością i dobrym TAA.
Zgadza się, przepraszam, nie zauważyłemNapisałem, że wersja developerska.
No dlatego prawdopodobnie jak razem napisaliśmy, jest to devkit. Raczej wątpię, aby wersja docelowa dla ludu wyglądała coś w ten deseńNie wiadomo, czy urządzenie jest prawdziwe, ale patent i rejestracja urządzenia jest prawdziwa.
Podoba mi się. Nie wierzę, że tak będzie wyglądać PS5, ale bardzo bym się ucieszył gdybym się pomylił.Patent na design wersji developerskiej:
![]()
PS4 było 40-50% szybsze od One i to bylo wydać/czuć, tym bardziej że na początku generacji nie było dynamicznej rozdzielczości i temporalnego AA (powszechnego, bo w Ryse chyba był?). W dodatku różnica między 900p a 1080p jest dużo bardziej widoczna już między 1800p a 2160 mimo że proporcjonalnie podobna. Im globalnie więcej pikseli tym mnie widać różnicę. Dynamiczna rozdzielczość i dużo postprocesów również powoduje zacieranie się różnic jeżeli rozdzielczość jest wystarczająco duża.pytanie co uznajecie za podobne parametry? do 10% różnicy (to już jest wg mnie całkiem spora wartość)?
To devkit, podobno jeden z devów Codemasters (niejaki Matthew Stott) się wygadał na Twitterze, że tak właśnie wygląda to co dostali od Sony, ale szybko ten wpis usunął.Zgadza się, przepraszam, nie zauważyłem![]()
To, że to jest tylko wersja deweloperska to teoria. Prawdopodobna, ale jeśli tylko do tego miałaby służyć to po co patentować jej wygląd?No przecież napisał że to wersja developerska.
bo x360 tez mial takie zaokraglone boki, tylko nei mial tego wciecia.Nie wiem czemu, ale mi się jakoś z Xboxem360 kojarzy.
Oj, ja widziałem jak ludzie na forach pisali że ESRAM w XONE to nie tylko pamięć, ale jakimś magicznym sposobem, ESRAM pomaga liczyć grafikę. Pamiętam że też tłumaczyli jak to robi, ale wyparłem to z pamięci, bo to istna herezja była.Ciekawe czy przed premierą Xone fanboje wierzyli ze ESRAM zmiecie Sony
Pamiętam kompletnych swirów którzy latami wierzyli ze każdy One ma drugi potężny gpu który jest nieaktywny ale pewnego dnia MS go uruchomi i zaora sony. Czytało się ich rojenia jak teksty płaskoziemców. MisterXmedia pamiętamy.
A to ciekawe ... nie wiem czy w takim razie wyprowadzać cię z błędu, bo to może być szokZa tydzień będzie początek września 2018
No to czas popłynął szybciej niż myślałemNie prawie dwa lata tylko niewiele ponad rok. Za tydzień będzie początek września 2019, a konsola musi być dostępna w milionach egzemplarzy na początek listopada 2020