Nie wiedziałem, gdzie napisać, więc robię nowy temat. Jak coś już było to niech moderacja przeniesie (a nie się leni i za nic hajsiwo zbiera!!! 1111)
Jaki macie setup w domu?
Ja chciałem się poradzić jak rozwiązać następującą sytuację, którą mam w planach.
Projektor plus ekran
Soundbar gdzieś naprzeciwko kanapy tam gdzie będzie rozwijał się ekran
W gabinecie obok wszystkie urządzenia czyli PC/konsola, może jakieś audio itp, żeby nie zagracac salonu
Z pokoju HDMI do projektora.
Z pokoju dźwięk do soundbar? Czy to bezprzewodowo teraz lepiej?
Czy kupić jakiś amplituner żeby wszystkie sprzęty do niego podłączyć i od niego HDMI jedno do projektora, a drugi kabel (jaki?) do soundbar?
Generalnie chciałbym to jak najlepiej zaplanować zeby jak najmniej kabli i minimum mieć w salonie, a wszystko w gabinecie obok. (Zakładam, ze pad, myszka, czy pilot zadziała na odległość).
Macie jakieś doświadczenia, rady, żeby to dobrze zaplanować przed remontem itp.?
Jakieś konkretne modele tez się przydadza (rozsądne cenowo).
Soundbar chyba tersz najlepszy do dźwięku?
Jaki macie setup w domu?
Ja chciałem się poradzić jak rozwiązać następującą sytuację, którą mam w planach.
Projektor plus ekran
Soundbar gdzieś naprzeciwko kanapy tam gdzie będzie rozwijał się ekran
W gabinecie obok wszystkie urządzenia czyli PC/konsola, może jakieś audio itp, żeby nie zagracac salonu
Z pokoju HDMI do projektora.
Z pokoju dźwięk do soundbar? Czy to bezprzewodowo teraz lepiej?
Czy kupić jakiś amplituner żeby wszystkie sprzęty do niego podłączyć i od niego HDMI jedno do projektora, a drugi kabel (jaki?) do soundbar?
Generalnie chciałbym to jak najlepiej zaplanować zeby jak najmniej kabli i minimum mieć w salonie, a wszystko w gabinecie obok. (Zakładam, ze pad, myszka, czy pilot zadziała na odległość).
Macie jakieś doświadczenia, rady, żeby to dobrze zaplanować przed remontem itp.?
Jakieś konkretne modele tez się przydadza (rozsądne cenowo).
Soundbar chyba tersz najlepszy do dźwięku?