Hej
@blazej!
Mam chwilę czasu więc mogę coś od siebie napisać.
Arcade sticków używam od bardzo dawna. Moja przygoda z nimi zaczęła się jeszcze na nieistniejącym już forum emu.makii, a później emudreams.
Właśnie tam, bo tam
"przebywał" jeden specyficzny użytkownik:
kowal
Na Polskiej scenie arcade sticków nie było, nie ma i już nie będzie człowieka który posiada większą wiedzę o tym sprzęcie niż kowal.
Teraz widzę przeniósł swoją bazę tu:
arcade parts
kowalarcade.wordpress.com
Polecam to miejsce z całego serca. Niesamowita skarbnica wiedzy zdobywanej przez kowala latami!
Co najważniejsze to to, że kowal miał/ma w swoim posiadaniu każdy sprzęt który opisywał. Od tych popularnych, do prawdziwych rarytasów jak np. SUZO Universal Inductive (do dziś żałuję, że gdy miałem okazję nie kupiłem kilku sztuk

) czy Seimitsu LS-30 SNK Rotary. Wszystko zawsze mierzył i testował.
Kiedyś miałem z Nim kontakt i kupowałem różne rzeczy (przede wszystkim krótsze shafty i actuatory do JLFów) do swoich wynalazków pod shmupsy, ale od kilku lat do niego się nie odzywałem

.
Z tego co mam obecnie w szafie to:
2x Razer Atrox (full Sanwa) z czego jeden jeszcze z kartonu nie wyjęty (dawałem informację na Naszym poprzednim forum jak pojawiły się na Allegro nowe w cenie 400 złotych)
1x custom (full Sanwa modyfikowana częściami od kowala) jako mój podstawowy stick pod shmupy
1x podróbka Mayflasha, bo kiedyś myślałem że wykorzystam budę pod modyfikacje, ale nigdy tego nie zrobiłem (teraz to potencjalny dawca PCB

)
do tego jakieś worki z zapasowymi OBSF-30/OBSF-24
kilka zapasowych shaftów kowala do JLFów
kilka zapasowych actuatorów kowala do JLFów
chyba 3 sztuki Seimitsu LS-56, który chciałem przerobić pod shmupy i być może przejść na niego z JLFa, ale nie miałem zaparcia i nigdy nawet nie skończyłem modyfikacji
Oczywiście do tego MOLYKOTE 44 bo to podstawa przy stickach
Trochę się uśmiechnąłem pod nosem jak zobaczyłem jaki fajny temat założyłeś, bo jakiś czas temu postanowiłem zbudować sobie nowego sticka pod shmupy. Niby wiem co i jak chcę zrobić (chcę by mój nowy custom był metalowy), ale kompletnie się za to jeszcze nie zabrałem. Dodatkowo obecne problemy z wirusem spowodowały, że jednak są inne priorytety (firma).