Witaj, podróżniku w czasie!
W tym roku pewna niepozorna gra z 2000 roku, w którą mało kto wierzył pobiła rekord ilości gier sprzedanych na PC. Chodzi o The Sims, ze sprzedażą na poziomie 6,3 milionów, które zdetronizowało grę Myst. Rok zaczynał się obiecująco. Małysz wygrywał ze Schmittem w skokach narciarskich, my wygrywaliśmy z kumplami w Deluxe Ski Jump (sorry, pominąłem przy poprzednim głosowaniu
) a Holywood udowodniło pierwszym Spider-manem, że jest gotowe tworzyć filmy superbohaterskie. Były też smutne wydarzenia. Zawieszono produkcję Polonezów a w Łodzi pogotowie ratunkowe częstowało ludzi pavulonem. Co w giereczkowie? W branży spokój wypełniony świetnymi grami.
Kryterium oceny?
Całkowicie dowolne. Możemy oceniać na zasadzie : Najlepsza, najładniejsza, najbardziej innowatorska, przełomowa, taka w którą z kumplem przegrałem setki godzin, najcieplej wspominana, pierwszy oryginał... Kto jak woli.
Do oddania każdy ma 3 głosy!!! (oddajemy je przez miesiąc)*
* - jest możliwość zmiany głosów. Zostawiam to, bo niektórzy oddają jeden głos a potem się orientują, że można trzy
Głosujemy przez miesiąc.
Dlaczego takie gry a nie inne?
To tylko moje zdanie. Starałem się wybrać gry ważne, i popularne w Polsce, a także zróżnicować listę pod kątem gatunków.
Lista wyróżnionych, które nie załapały się na listę:
Kingdom Hearts
Castlevania: Harmony of Dissonance
Super Mario Sunshine
Panzer Dragoon Orta
The Legend of Zelda: The Wind Waker
The Lord of the Rings: The Two Towers
Suikoden III
Age of Mythology
Sly Cooper and the Thievius Raccoonus
No One Lives Forever 2: A Spy in H.A.R.M.'s Way
Nominowani:
TimeSplitters 2
Warcraft III: Reign of Chaos
Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast
Tony Hawk’s Pro Skater 4
Tom Clancy's Splinter Cell
Dungeon Siege
Soulcalibur II
Neverwinter Nights
Grand Theft Auto: Vice City
Ratchet & Clank
Eternal Darkness: Sanity's Requiem
Battlefield 1942
Syberia
Mafia
Hitman 2: Silent Assassin
Metroid Prime
The Elder Scrolls III: Morrowind
Medieval: Total War
Medal of Honor: Allied Assault
Gothic 2
W tym roku pewna niepozorna gra z 2000 roku, w którą mało kto wierzył pobiła rekord ilości gier sprzedanych na PC. Chodzi o The Sims, ze sprzedażą na poziomie 6,3 milionów, które zdetronizowało grę Myst. Rok zaczynał się obiecująco. Małysz wygrywał ze Schmittem w skokach narciarskich, my wygrywaliśmy z kumplami w Deluxe Ski Jump (sorry, pominąłem przy poprzednim głosowaniu
Kryterium oceny?
Całkowicie dowolne. Możemy oceniać na zasadzie : Najlepsza, najładniejsza, najbardziej innowatorska, przełomowa, taka w którą z kumplem przegrałem setki godzin, najcieplej wspominana, pierwszy oryginał... Kto jak woli.
Do oddania każdy ma 3 głosy!!! (oddajemy je przez miesiąc)*
* - jest możliwość zmiany głosów. Zostawiam to, bo niektórzy oddają jeden głos a potem się orientują, że można trzy
Głosujemy przez miesiąc.
Dlaczego takie gry a nie inne?
To tylko moje zdanie. Starałem się wybrać gry ważne, i popularne w Polsce, a także zróżnicować listę pod kątem gatunków.
Lista wyróżnionych, które nie załapały się na listę:
Kingdom Hearts
Castlevania: Harmony of Dissonance
Super Mario Sunshine
Panzer Dragoon Orta
The Legend of Zelda: The Wind Waker
The Lord of the Rings: The Two Towers
Suikoden III
Age of Mythology
Sly Cooper and the Thievius Raccoonus
No One Lives Forever 2: A Spy in H.A.R.M.'s Way
Nominowani: