Witaj, podróżniku w czasie!
Zacznę nietypowo... Oto gry, które nie załapały się do zestawienia:
MediEvil
Tomb Raider III
Warhammer: Dark Omen
Gex: Enter the Gecko
Hopkins FBI
Tom Clancy's Rainbow Six
Delta Force
Heretic II
SiN
Blood II: The Chosen
Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes
Sonic Adventure
Myth II: Soulblighter
Shogo: Mobile Armor Division
Są super gry? Są. Jaki więc był rok 1998? Pełen hitów! To co się działo to był sztos. Produkcjami można by obłożyć kilka kolejnych lat. Nawet ja na liście gier odrzuconych widzę kilka ukochanych tytułów, więc proszę nie płakać
W tym roku niektórzy mieli też inny powód do płaczu. Otóż ich ukochane miasta przestały być miastami wojewódzkimi. Uchwalono ustawę o podziale naszego kraju na 16 województw. W naszych domach zaczęła pojawiać się pierwsza polska telewizja satelitarna, czyli Cyfra+, a w radiu królował Aerosmith ze swoim przebojem z filmu Armageddon. W kwestii sprzętu do grania najważniejsze wydarzenia miały miejsce w Japonii. Tam premierę miał GameBoy Color, oraz ostatnia deska ratunku dla Segi, czyli Dreamcast. Wielu z nas miało jednak wywalone na to, gdyż pojawiła się smutna wiadomość, że zaprzestano emisję programu Escape na Polonii 1. Przejdźmy jednak do meritum czyli swoistego starcia tytanów, bo inaczej tego roku nazwać nie można.
Kryterium oceny?
Całkowicie dowolne. Możemy oceniać na zasadzie : Najlepsza, najładniejsza, najbardziej innowatorska, przełomowa, taka w którą z kumplem przegrałem setki godzin, najcieplej wspominana, pierwszy oryginał... Kto jak woli.
Do oddania każdy ma 3 głosy!!! (oddajemy je przez miesiąc)*
* - jest możliwość zmiany głosów. Zostawiam to, bo niektórzy oddają jeden głos a potem się orientują, że można trzy
Głosujemy przez miesiąc.
Dlaczego takie gry a nie inne?
To tylko moje zdanie. Starałem się wybrać gry ważne, i popularne w Polsce. W tym roku był bardzo ciężki wybór, oprócz mojej oceny brałem też pod uwagę oceny gier, oraz starałem się aby lista była różnorodna.
Nominacje:
Baldur's Gate
Half-Life
The Legend of Zelda: Ocarina of Time
Grim Fandango
Caesar III
Xenogears
Thief: The Dark Project
Street Fighter Alpha 3
StarCraft
Need for Speed III: Hot Pursit
Resident Evil 2
Unreal
Star Wars: Rogue Squadron
Commandos: Behind Enemy Lines
ParasiteEve
Banjo-Kazooie
Fallout 2
Star Wars: Rebellion
The Settlers III
Metal Gear Solid
Zacznę nietypowo... Oto gry, które nie załapały się do zestawienia:
MediEvil
Tomb Raider III
Warhammer: Dark Omen
Gex: Enter the Gecko
Hopkins FBI
Tom Clancy's Rainbow Six
Delta Force
Heretic II
SiN
Blood II: The Chosen
Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes
Sonic Adventure
Myth II: Soulblighter
Shogo: Mobile Armor Division
Są super gry? Są. Jaki więc był rok 1998? Pełen hitów! To co się działo to był sztos. Produkcjami można by obłożyć kilka kolejnych lat. Nawet ja na liście gier odrzuconych widzę kilka ukochanych tytułów, więc proszę nie płakać
Kryterium oceny?
Całkowicie dowolne. Możemy oceniać na zasadzie : Najlepsza, najładniejsza, najbardziej innowatorska, przełomowa, taka w którą z kumplem przegrałem setki godzin, najcieplej wspominana, pierwszy oryginał... Kto jak woli.
Do oddania każdy ma 3 głosy!!! (oddajemy je przez miesiąc)*
* - jest możliwość zmiany głosów. Zostawiam to, bo niektórzy oddają jeden głos a potem się orientują, że można trzy
Głosujemy przez miesiąc.
Dlaczego takie gry a nie inne?
To tylko moje zdanie. Starałem się wybrać gry ważne, i popularne w Polsce. W tym roku był bardzo ciężki wybór, oprócz mojej oceny brałem też pod uwagę oceny gier, oraz starałem się aby lista była różnorodna.
Nominacje:
Baldur's Gate

Half-Life

The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Grim Fandango

Caesar III

Xenogears

Thief: The Dark Project

Street Fighter Alpha 3

StarCraft

Need for Speed III: Hot Pursit

Resident Evil 2